Legislație - Codul de conduită etică


Codul de Conduita Etica si Profesionala

Integritatea este prima dintre cele patru valori comune ale Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj, principiile care stau la baza activitatii noastre.

Atentia deosebita pe care o acordam integritatii este esentiala deoarece aceasta reglementeaza modul in care ne desfasuram activitatea pe baza unor principii etice. Reprezinta atat o buna practica in afaceri cat si modalitatea de a actiona corect.

De fapt, "a actiona corect", a fost intotdeauna un principiu fundamental pentru SCDVV Blaj si un element de baza al culturii noastre. Etica este o stare de spirit bazata pe valori care influenteaza procesul decizional si activitatile noastre zilnice. Acordam o importanta deosebita aspectelor esentiale in afaceri precum si actiunilor benefice angajatilor nostri si comunitatilor in care traim si ne desfasuram activitatea.

Pentru a promova aceste principii, am creat Codul de Conduita Etica si Profesionala ca un ghid practic conceput pentru a ajuta angajatii SCDVV Blaj sa isi desfasoare activitatea pe baza unor valori bine definite. Principiile si valorile prezentate in ghid sunt o parte integranta a angajamentului facut de SCDVV Blaj in vederea confirmarii increderii publice.

Codul prezinta intr-o maniera clara asteptarile SCDVV Blaj . Este obligatia tuturor angajatilor SCDVV Blaj sa cunoasca, sa inteleaga si sa respecte codul. Aceasta obligatie presupune, de asemenea, obligatia de a actiona, inclusiv raportarea oricaror potentiale incalcari.