STRATEGIA ANUALĂ DE ACHIZIȚIE PUBLICĂ – 2022 A SCDVV BLAJ
1.NOȚIUNI INTRODUCTIVE
Stațiune de cercetare-dezvoltare pentru viticultură și vinificație Blaj, prin Compartimentul achiziții, în conformitate cu prevederile art. 11, alin. 3 din HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, a elaborat prezenta strategie anuală de achiziții în scopul planificării procesului de achiziții publice pe parcursul anului bugetar 2021.
Obiectivul general al Strategiei anuale de achiziții publice urmărește ca desfășurarea procedurilor de achiziție publică la nivelul ASAS să respecte prevederile cadrului legal și să asigure o utilizare cât mai eficientă a fondurilor publice.
Obligativitatea întocmirii și punerii în practică a Strategiei de achiziții publice în cadrul autorităților contractante este prevăzută de HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitore la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului- cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare.
Strategia anuală de achiziție publică se realizează, potrivit dispozițiilor legale, în ultimul trimestru al anului anterior anului căruia îi corespund procesele de achiziție publică cuprinse în aceasta și se aprobă de către conducătorul autorității contractante. Potrivit dispoziţiilor art. 11. alin. (2) din HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publica/acordului- cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare.
Strategia anuală de achiziţie publică la nivelul S.C.D.V.V. Blaj, se poate modifica sau completa ulterior, modificări/completări care se aprobă conform prevederilor de mai sus. Introducerea modificărilor și completărilor în prezenta Strategie este condiţionată de identificarea surselor de finanţare. În cadrul Strategiei anuale de achiziţie publica a S.C.D.V.V. Blaj se va elabora Programul anual al achiziţiilor publice și Anexa privind achiziţiile directe, ca instrument managerial utilizat pentru planificarea și monitorizarea portofoliului de procese de achiziţii la nivelul autorității contractante.
2.OBIECTIVE DE REALIZAT PRIN IMPLEMENTAREA STRATEGIEI ANUALE DE ACHIZIȚII PUBLICE (SAAP) 2022
Au fost stabilite obiective (enumerate mai jos) pentru gestionarea procedurilor de achiziții pentru anul 2022, ca rezultat al planificării portofoliului de achiziții publice. Acest lucru s-a realizat cu luarea în considerare a modalităților de achiziție pentru procesele incluse în portofoliul de achiziții (proceduri de achiziție și cumpărări directe), luându-se în calcul informațiile obținute prin intermediul analizei și cercetării de piață, a analizei riscurilor și a analizei factorilor interesați.
2.1.Obiectiv general: Asigurarea necesarului de produse, servicii și lucrări pentru realizarea obiectivelor de funcționare și dezvoltare ale S.C.D.V.V. Blaj în condițiile de legalitate, eficiență și eficacitate.
2.2.Obiective specifice:
1)Creșterea transparenței proceselor de achiziții publice de produse, servicii și lucrări derulate de către S.C.D.V.V. Blaj;
2)Creșterea eficienței proceselor de achiziție publică, respectiv asigurarea necesarului de produse/servicii/lucrări de calitate, la cele mai bune costuri/prețuri/tarife de achiziție, în condiții de legalitate;
3)Planificarea și organizarea adecvată a proceselor de achiziție publică în vederea prevenirii apariției de întârzieri în asigurarea necesarului de produse, servicii și lucrări pentru desfășurarea corespunzătoare a activităților de educație, cercetare și administrative ale S.C.D.V.V. Blaj;
4)Utilizarea eficientă a resurselor profesionale și financiare ale S.C.D.V.V. Blaj pentru asigurarea necesarului de produse, servicii și lucrări în anul 2022.
3.DATE DE INTRARE UTILIZATE ÎN ELABORAREA STRATEGIEI ANUALE DE ACHIZIȚIE PUBLICĂ 2022 ȘI A PROGRAMULUI ANUAL AL ACHIZIȚIILOR PUBLICE
Strategia Anuală de Achiziții Publice 2021 a fost realizată cu respectarea prevederilor art. 11 alin (6) din H.G. nr. 395/2016, respectiv prin luarea În considerare a următoarelor elemente:
a)nevoile identificate la nivelul S.C.D.V.V. Blaj ca fiind necesar a fi satisfăcute ca rezultat al unui proces de achiziție, așa cum au fost acestea prevăzute în bugetul propus spre aprobare pentru anul 2022.
Definirea obiectului achiziției/acordului cadru/contractului și corespondența cu codul CPV – în conformitate cu prevederile art. 16, alin. 2) din H.G. nr. 395/2016.
Obiectul achiziției/contractului poate fi un produs, un serviciu sau o lucrare, așa cum sunt acestea definite la art. 3, alin. 1), lit. m), n) și o) din Legea nr. 98/2016.
În definirea obiectului achiziției au fost considerate următoarele elemente: natura produsului /serviciului/lucrării, destinația, modul de utilizare, necesitatea pe care o satisface; în cazul achizițiilor mixte s-a avut in vedere și prevederile art. 34-35 din Legea nr. 98/2016 pentru determinarea obiectului principal al achiziției.
b)valoarea estimată a achiziției corespunzătoare fiecărei nevoi determinată prin aplicarea prevederilor art. 9-25 din Legea nr. 98/2016 și art. 16-17 din HG nr. 395/2016, precum și a Ordinelor/Instrucțiunilor/Ghidurilor ANAP.
Valoarea estimată a achiziției acordului cadru/contractului s-au determinat pornind de la informațiile cuprinse în Referatele de necesitate, pe baza prețului/tarifului unitar/total estimat, exprimat în lei fără T.V.A., prin aplicarea prevederilor art. 9-25 din Legea nr. 98/2016, ale art. 16-17 din HG. Nr. 395/2016 precum și Ordine/ Ghiduri/Notificări/ Instrucțiuni ANAP relevante.
Estimarea valoriilor s-a realizat pe baza istorică (respectiv analiza portofoliului de achiziții publice din anii 2019 și 2021)/cercetări de piața/studii de piața. Procedura de atribuire care va fi utilizată – se va stabili prin raportare la obiectul achiziției, valoarea estimată și aplicarea pragurilor valorice reglementate la art. 7 din Legea nr. 98/2016.
Pentru achizițiile de produse, servicii și lucrări a căror valoare estimată se situează sub pragul valoric prevăzut la art. 7 alin. 5) din Legea nr. 98/2016, va fi utilizată achiziția directă din catalogul SEAP, achizițiile directe fiind cuprinse în Anexa la PAAP 2021. Gradul de prioritate/prioritizarea achizițiilor s-a realizat pornind de la informațiile furnizate în Referatele de necesitate, întocmite cu privire la data/perioada când este necesară furnizarea produselor/prestarea serviciilor/execuția lucrărilor, precum și prin raportarea la complexitatea procedurii, durata estimată pentru achiziție, organizarea procedurilor și atribuirea acordului cadru/contractului de achiziție, resursele profesionale existente și necesare.
Stabilirea datei de inițiere și a datei de finalizare – data estimată pentru începerea procedurii va fi definită ținând cont de prioritizarea achizițiilor cuprinse în PAAP 2022, disponibilitatea resurselor financiare și a resurselor profesionale necesare pentru derularea procedurii. Data estimată pentru finalizarea procedurii va fi determinată de durata estimată pentru derularea fiecărei proceduri, resurse profesionale și de necesitatea asigurării produselor/serviciilor/lucrărilor, în termen; în toate situațiile se va avea în vedere respectarea termenelor minime prevăzute de legislația în materia achizițiilor publice pentru derularea procedurii și atribuirea acordului cadru/contractului.
c)resursele existente la nivelul Compartimentul Achiziții Publice și al celorlalte structuri organizatorice, și după caz, necesarul de resurse suplimentare externe, inclusiv servicii auxiliare achiziției, care pot fi alocate pentru derularea proceselor de achiziție publică, precum și resursele financiare prevăzute în bugetul aprobat, alocate pentru satisfacerea necesităților identificate în anul 2022.
4.ETAPELE PROCESULUI DE ACHIZIȚIE PUBLICĂ CARE VOR FI PARCURSE ÎN ANUL 2022
Atribuirea unui contract de achiziții publica/acord-cadru este rezultatul unui proces care se derulează in mai multe etape.
S.C.D.V.V. Blaj în calitate de autoritate contractanta prin structura specializată, trebuie să documenteze și să parcurgă pentru fiecare etapă, așa cum sunt acestea definite la art. 8 alin. 2) din H.G. nr. 395/ 2016, cu modificările și completările ulterioare, în următoarele etape distincte:
4.1.Planificarea/Pregătirea achiziției publice.
4.2.Organizarea procedurii și atribuirea acordului-cadru/contractului.
4.3.Executarea și monitorizarea acordului-cadru/contractului de achiziții publică.
La nivelul S.C.D.V.V. Blaj parcurgerea acestor etape implică:
4.1.Planificarea/Pregătirea achiziției publice se va face în conformitate cu prevederile de la pct.6.1:
c)elaborarea și aprobarea strategiei de contractare aferente fiecărei proceduri de achiziție publică.
d)elaborarea și aprobarea documentației de atribuire.
e)consultarea pieței, daca este cazul. Etapele de pregătire a achiziției publice se inițiază prin identificarea necesitaților și elaborarea referatelor de necesitate aprobate de directorul SCDVV Blaj. Strategia de contractare conform art. 9, alin. 2) din HG nr. 395/2016 este un document al fiecărei achiziții cu o valoare estimată egală sau mai mare decât pragurile valorice stabilite la art. 7 alin. 5) din Legea nr. 98/2016, și este obiect de evaluare a ANAP in condițiile stabilite la art. 23 din H.G. nr. 395/2016.
Strategia de contractare planifica/pregătește și documentează toate achizițiile și informațiile din documentația de atribuire. Prin Strategia de contractare se documentează deciziile din etapa de planificare/pregătire a achiziției și va cuprinde conform art. 9, alin. 3) din HG nr. 395/2016, informații privind:
a)relația dintre obiectul, constrângerile asociate și complexitatea contractului, pe de o parte, și resursele disponibile la nivel de autoritate contractantă pentru derularea activităților din etapele procesului de achiziție publică, pe de altă parte;
b)procedura de atribuire aleasă, precum și modalitățile speciale de atribuire a contractului de achiziție publică asociate, dacă este cazul;
c)tipul de contract propus și modalitatea de implementare a acestuia;
d)mecanismele de plată în cadrul contractului, alocarea riscurilor în cadrul acestuia, măsuri de gestionare a acestora, stabilirea penalităților pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligațiilor contractuale;
e)justificările privind determinarea valorii estimate a contractului/ acordului-cadru, precum și orice alte elemente legate de obținerea de beneficii pentru autoritatea contractantă și/sau îndeplinirea obiectivelor comunicate la nivelul sectorului administrației publice în care activează autoritatea contractantă;
f)justificările privind alegerea procedurii de atribuire în situațiile prevăzute la art. 69 alin. 2-5 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice și după caz decizia de a reduce termenele în condițiile legii, decizia de a nu utiliza împărțirea pe loturi, criteriile de calificare privind capacitatea și după caz. criteriile de selecție, criteriul de atribuire și factorii de evaluare utilizați;
g)obiectivul din strategia locală/regională națională de dezvoltare la a cărui realizare contribuie contractul/ acordul- cadru respectiv, dacă este cazul;
h)orice alte elemente relevante pentru îndeplinirea necesităților autorității contractante.
4.2.Organizarea procedurii și atribuirea acordului-cadru/contractului de achiziție publică: Etapele procesului de achiziție publică care vor fi parcurse în anul 2022 Atribuirea unui contract de achiziţie publica/acord-cadru este rezultatul unui proces ce se derulează în mai multe etape.
S.C.D.V.V. Blaj, în calitate de autoritate contractanta, trebuie să se documenteze și să parcurgă pentru fiecare proces de achiziţie publică trei etape distincte:
-etapa de planificare /pregătire, inclusiv consultarea pieţei
-etapa de organizare a procedurii si atribuirea contractului/ acordului - cadru
-etapa post atribuire contract/acord-cadru. respectiv executarea si monitorizarea implementării contractului/acord-cadru.
Etapa de planificare/pregătire a procesului de achiziție publică.
Se inițiază prin identificarea necesitaților si elaborarea referatelor de necesitate şi se încheie cu aprobarea de către ordonatorul de credite a documentației de atribuire, inclusiv a documentelor suport, precum și a strategiei de contractare pentru procedura respectiva. Strategia de contractare este un document al fiecărei achiziții ce are o valoare estimată egală sau mai mare decât pragurile valorice stabilite la art. 7 alin. 5 din Legea nr. 98/2016, cu modificările și completările ulterioare privind achizițiile publice și este obiect de evaluare in condițiile stabilite la art. 23 din HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publica/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.
Prin intermediul strategiei de contractare se documentează deciziile din etapa de planificare/pregătire a achizițiilor in legătura cu:
-relația dintre obiectul, constrângerile asociate și complexitatea contractului, pe de o parte, și resursele disponibile pentru derularea activităților din etapele procesului de achiziție publica, pe de alta parte - procedura de atribuire aleasa, precum si modalitățile speciale de atribuire a contractului de achiziție publica asociate, daca este cazul;
-tipul de contract propus si modalitatea de implementare a acestuia - mecanismele de plata in cadrul contractului, alocarea riscurilor in cadrul acestuia, masuri de gestionare a acestora, stabilirea penalităților pentru neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasa a obligațiilor contractuale,
-justificările privind determinarea valorii estimate a contractului/acord cadru, precum și orice alte elemente legate de obținerea de beneficii și/sau îndeplinirea obiectivelor - justificările privind alegerea procedurii de atribuire in situațiile prevăzute la art. 69 alin. 2-5 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare.
Etapa de organizare a procedurii și atribuire a contractului/acord-cadru
Începe prin transmiterea documentației de atribuire în SEAP și se finalizează odată cu intrarea în vigoare a contractului de achiziție publică /acord cadru.
a)transmiterea documentației de atribuire în SEAP
b)desfășurarea procedurii:
-publicarea anunțului de participare
-depunerea ofertelor de către operatorii economici
-evaluarea ofertelor depuse de către operatorii economici
c)atribuirea contractului:
-elaborarea și aprobarea raportului procedurii
-elaborarea și transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurilor
-tratamentul notificărilor prealabile și a contestațiilor privind rezultatul procedurii -atribuirea și încheierea acordului-cadru/ contractului de achiziție publică
d)respectarea regulilor de publicitate și transparența în materie de achiziții publice și atribuirea contractelor.
Etapa de organizare a procedurii și atribuirea contractului/acordului-cadru începe prin transmiterea documentației de atribuire în SEAP și se finalizează o dată cu încheierea contractului de achiziție publică/acordului-cadru, conform prevederilor art. 10 din H.G. nr. 395/ 2016.
4.3.Executarea și monitorizarea acordului-cadru/ contractului de achiziție publică
a)începerea derulării (executării) acordului-cadru/contractului de achiziție publică se va face după îndeplinirea condițiilor prealabile privind derularea contractului (ex. semnarea de către ambele părți a contractului, constituirea garanției de bună execuție, etc.) b)finalizarea/ încetarea executării acordului-cadru/contractului de achiziție publică - se vor respecta întocmai clauzele contractuale specifice și cele stabilite prin documentația de atribuire
c)modificarea acordului-cadru/contractului de achiziție publica - se va face în limita prevederilor contractuale stabilite/negociate.
5.MODALITATEA DE REALIZARE A ACHIZIȚIILOR PUBLICE
În măsura în care, în anul 2022, pentru realizarea achizițiilor publice vor fi utilizate proceduri de atribuire reglementate de art. 68 din Legea nr. 98/2016, acestea se vor derula, de asemenea online prin SEAP, cu excepția procedurilor a căror derulare se poate organiza offline, conform prevederilor legale aplicabile în materia achizițiilor publice.
Achizițiile directe de produse, servicii și lucrări, a căror valoare estimată este mai mică decât pragurile prevăzute la art. 7 alin. 5) din Legea nr. 98/2016, vor fi derulate cu respectarea art. 43-46 din H.G. nr. 395/2016, în proporție de minim 80% prin mijloace electronice, din catalogul SEAP.
Având în vedere dispozițiile legale, cu referire la exceptările de la legislația achizițiilor publice a achizițiilor de produse, servicii si/sau lucrări care nu se supun regulilor legale, S.C.D.V.V. Blaj va proceda la achiziția de produse, servicii și/ sau lucrări exceptate, pe baza propriilor proceduri interne de atribuire cu respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achiziție publică respectiv nediscriminarea, tratamentul egal, recunoașterea reciprocă, transparența, proporționalitatea, asumarea răspunderii.
La elaborarea procedurilor interne proprii, se va ține cont în mod obligatoriu și de luarea tuturor măsurilor necesare pentru a evita apariția unor situații de natură să determine existenta unui conflict de interese și/sau împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenței. Prin excepție de la art. 12 alin. ( 1 ) din HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publica/acord-cadru din Legea 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, în cazul în care S.C.D.V.V. Blaj va implementa în cursul anului 2022, proiecte de cercetare dezvoltare va elabora distinct, pentru fiecare proiect în parte un program al achizițiilor publice aferent proiectului respectiv, cu respectarea procedurilor de elaborare cuprinse în legislația achizițiilor publice, a procedurilor prevăzute în prezenta Strategie şi a procedurilor operaționale interne.
6.PROGRAMUL ANUAL AL ACHIZIȚIILOR PUBLICE
Programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2022 la nivelul S.C.D.V.V. Blaj a fost realizat cu respectarea prevederilor art. 12 -15 din H.G. nr. 395/2016 precum și a Ordinului ANAP 281/2016.
Programul Anual al Achizițiilor Publice 2022 și Anexa Achizițiilor directe sunt prezentate în Anexa la prezenta strategie, acestea urmând să se actualizeze ori de câte ori este necesar.
La elaborarea Programului anual al achizițiilor publice pentru anul 2022 s-a ţinut cont de:
-necesitățile obiective de produse, servicii si lucrări aprobate prin referatele de necesitate;
-gradul de prioritate a necesitaților, conform propunerilor compartimentelor;
-după aprobarea bugetului anului 2022 precum și ori de cate ori intervin modificări în bugetul S.C.D.V.V. Blaj, Programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2022 se va actualiza/revizui, în funcție de fondurile aprobate.
Programul anual al achizițiilor publice pentru anul 2022 al S.C.D.V.V.Blaj este prevăzut în ANEXĂ la prezenta Strategie și cuprinde cel puțin informații referitoare la:
-obiectul contractului de achiziție publica/acord cadru: - codul vocabularului comun al achizițiilor publice (CPV)
-valoarea estimata a acordurilor
-cadru ce urmează a fi atribuite ca rezultat al derulării unor procese de achiziție, exprimate în lei, fără TVA, stabilită în baza estimărilor compartimentelor de contabilitate;
-sursa de finanțare;
-procedurile stabilite pentru derularea proceselor de achiziție;
-data estimată pentru inițierea procedurii:
-data estimată pentru atribuirea contractului;
-modalitatea de derulare a procedurii de atribuire, respectiv online sau offline.
După aprobarea Bugetului pe anul 2022 și definitivarea Programului anual de achiziții publice pentru anul 2022 al S.C.V.V.V. Blaj și în termen de 15 zile lucrătoare de la data aprobării, se poate publica Programul Anual al Achizițiilor Publice pe pagina de internet a instituției www.scvblaj.ro.
Având în vedere dispozițiile art. 4 din HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publica acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, conform căruia "prin ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP) se pot pune la dispoziția autorităților contractante și a furnizorilor de servicii auxiliare achiziției un set de instrumente ce se utilizează pentru planificarea portofoliului de achiziții la nivelul autorității contractante, fundamentarea deciziei de realizare a procesului de achiziție si monitorizarea implementării contractului, precum si prevenirea diminuarea riscurilor in achiziții publice".
S.C.D.V.V. Blaj va proceda la revizuirea Programului anual al achizițiilor publice pentru anul 2022 în vederea punerii de acord cu actele normative ce se vor elabora/aproba în legătură cu prezenta strategie, în termen de cel mult 15 zile de la data intrării lor în vigoare, sau în termenul precizat în mod expres în actele normative ce se vor elabora/aproba.
7.SISTEMUL DE CONTROL INTERN
Având în vedere noua legislație privind achizițiile publice, ca document de politicĂ internă, sistemul propriu de control intern trebuie să acopere toate fazele procesului de achiziții publice de la pregătirea achiziției până la executarea contractului, iar cerințele efective trebuie diferențiate În funcție de complexitatea contractului de achiziție publică care urmează a fi atribuit.
De asemenea, având În vedere standardele de control intern pentru gestionarea efectiva a procesului de achiziții publice controlul intern va trebui sa includă cel puțin următoarele faze: pregătirea achizițiilor, redactarea documentației de atribuire, desfășurarea procedurii de atribuire, implementarea contractului.
Sistemul de control intern trebuie să includă următoarele principii:
-Separarea atribuțiilor, cel puțin între funcțiile operaționale și funcțiile financiare/de plată, persoanelor responsabile cu achizițiile publice și compartimentele tehnice și economice, cerințe de separare a atribuțiilor care depind de alocarea cu personal, respectiv de resursele profesionale proprii.
-„Principiul celor 4 ochi" care implica împărțirea clară a sarcinilor în doi pași: pe de o parte inițierea și pe de alta parte verificarea, efectuate de persoane diferite.
Prevederi finale și tranzitorii prin compartimentul intern specializat în domeniul achizițiilor, va ține evidenta achizițiilor directe de produse, servicii și lucrări, precum și a tuturor achizițiilor de produse, servicii și lucrări, ca parte a Strategiei anuale de achiziții publice. Prezenta Strategie anuala de achiziții pe anul 2022 se poate publica pe pagina de internet a instituției la secțiunea ANUNTURI DE INTERES PUBLIC ALE SCDVV Blaj.
VIZAT, Întocmit,
Director economic consilier juridic,
Ec.Roșu Alina Maria Vaida Maria Camelia
PLANUL ANUAL AL ACHIZITIILOR PUBLICE PE ANUL 2022 |
||||||||
Denumire produsului/ serviciului/ lucrării |
COD CPV |
Valoare estimată Lei (fără TVA) |
Sursa de finanțare |
Procedura de achiziție aplicată |
Data estimată pentru începerea procedurii |
Data estimată pentru finalizarea procedurii |
Modalitatea de derulare a procedurii de atribuire |
Persoana responsabilă pentru aplicarea procedurii de atribuire |
online |
||||||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
10 |
A.Articol bugetar 20.01.01 |
|
|
|
|
|
|
||
Furnituri de birou |
13000 |
|
|
|
|
|
|
|
Pachet birotică |
30199000-0 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
februarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Pachet birotică-articole de papetărie |
30199700-7 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
februarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Toner pentru fotocopiatoare |
30125120-8 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
februarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Tambure pt. Aparate de birou |
30124300-7 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
februarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
B. Articol bugetar 20.01.02 |
|
|
|
|
|
|
||
Materiale pentru curațenie |
39800000-0 |
5000 |
buget de stat |
achiziție directă |
februarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
C.Articol bugetar 20.01.06 |
|
|
|
|
|
|
||
Piese de schimb |
34913000-0 |
55000 |
buget de stat |
achiziție directă |
februarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
D.Articol bugetar 20.01.09 |
|
|
|
|
|
|
||
Materiale si prestari servicii |
837000 |
|
|
|
|
|
|
|
Materiale de constructii |
44100000-1 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Materiale pentru acoperis |
44112500-3 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Diverse scule de mana |
44511000-5 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Steaguri |
35821000-5 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Diverse accesorii de tevarie |
44167000-8 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Diverse articole-materiale întreinere |
44423000-1 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Servicii de tratamente fitosanitare |
7731 1000-3 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
Produse agricole si horticole (samanta) |
03100000-2 |
|
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
E. Articol bugetar 71.01.02 |
|
|
|
|
|
|
||
Masini, echipamente si mijloace de transport |
30190000-7 |
600000 |
buget de stat |
achiziție directă |
ianuarie |
decembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |
F.Cheltuieli cu personalul 10.02.06 |
|
|
|
|
|
|
||
Tichete de vacanță |
79823000-9 |
87000 |
buget de stat |
achiziție directă |
aprilie |
noiembrie |
online |
Vaida Maria Camelia |