CONCURS ANGAJARE
Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Blaj anunță organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor contractuale vacante, de:
Concursul se va organiza conform calendarului următor:
12 februarie 2021 ora 15: termenul limita de depunerea a dosarelor
18 februarie 2021, ora 10.00 – proba scrisa si proba practică;
19 februarie 2021, ora 10.00 – proba interviu.
CONDITII DE PARTICIPARE - Concurs angajare inginer ACS la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj
Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj organizeaza concurs pentru ocuparea pe perioada determinata a functiei contractuale, de Inginer ACS
Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificarile si completarile ulterioare:
Conditiile specifice necesare in vederea participarii la concurs si a ocuparii functiei contractuale sunt:
Conform art. 6 al Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, pentru inscrierea la concurs candidatii vor prezenta un dosar de concurs care va contine urmatoarele documente:
Adeverinta care atesta starea de sanatate contine, in clar, numarul, data, numele emitentului si calitatea acestuia, in formatul standard stabilit de Ministerul Sanatatii.
In cazul in care candidatul depune o declaratie pe proprie raspundere ca nu are antecedente penale, in cazul in care este declarat admis la selectia dosarelor, acesta are obligatia de a completa dosarul de concurs cu originalul cazierului judiciar, cel mai tarziu pana la data desfasurarii primei probe a concursului.
Copia actului de identitate, copiile documentelor de studii si carnetul de munca sau, dupa caz, adeverintele care atesta vechimea vor fi prezentate si in original in vederea verificarii conformitatii copiilor cu acestea.
Actele mentionate mai sus vor fi prezentate si in original in vederea verificarii conformitatii copiilor cu acestea
Dosarele de inscriere se vor depune la registratura institutiei pana la data de 12.februarie 2021 ora 15.
Concursul consta in 3 etape:
1. selectarea dosarelor de inscriere
2. proba scrisa
3. interviu
Rezultatele selectarii dosarelor de inscriere se afiseaza de catre secretariatul comisiei la data de 15 februarie 2021 ora 9.
18 februarie 2021, ora 10.00 – proba scrisa si proba practică;
In data de 18.februarie incepand cu ora 10.00 va avea loc proba scrisa a concursului . Punctajul maxim este de 100 puncte. Sunt declarati admisi la proba scrisa candidatii care au obtinut minimum 50 de puncte.
Interviul va avea loc in data de 19.februarie incepand cu ora 10.00. Punctajul maxim este de 100 puncte. Sunt declarati admisi la proba scrisa candidatii care au obtinut minimum 50 de puncte.
Punctajul final se calculeaza ca medie aritmetica a punctajelor obtinute la proba scrisa si interviu.
Dupa afisarea rezultatelor obtinute la selectia dosarelor, proba scrisa , interviu, candidatii
nemultumiti pot depune contestatie in termen de cel mult o zi lucratoare de la data afisarii rezultatului probei respective, sub sanctiunea decaderii din acest drept.
Contestatiile formulate vor fi solutionate in termen de maxim o zi lucratoare de la expirarea
termenului de depunere a contestatiilor, prin afisare la sediul institutiei
BIBLIOGRAFIE
concurs pentru ocuparea postului de inginer ACS cu master in viticultura
5.Zonarea culturii viței de vie în România: definirea zonării și aspect generale privind zonarea viticolă; criteriile care stau la baza zonării soiurilor de viță de vie.
Caracteristicile principalelor regiuni viticole din România: schița monografică a viticulturii din România; Regiunile viticole ale României (Podișul Transilvaniei, Dealurile Moldovei, Dealurile Munteniei și Olteniei, Dealurile Banatului, Dealurile Crișanei și Maramureșului, Colinele Dobrogei, Terasele Dunării, Nisipurile și alte terenuri favorabile din sudul țării).
Caracterizarea fizico-chimică a componentelor strugurilor: ciorchinii, boabele, pielița, pulpa și semințele.
Ambalarea vinurilor: necesitatea și beneficiile ambalării, materiale utilizate pentru ambalarea și comercializarea vinurilor.
Tehnici de îmbuteliere: îmbutelierea automatizată, îmbutelierea manuală și lucrări de testare și control efectuate înainte, în timpul și după îmbutelierea vinurilor.
Etichetarea vinurilor: aspecte generale, prevederile legale în vigoare privind etichetarea vinurilor, design-ul unei etichete.
Bibliografie orientativă:
LEGE nr. 164/2015 a viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole;
HOTARARE DE GUVERN nr. 512/2016 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieței vitivinicole nr. 164/2015.
Atenţie! Bibliografia prezentată este strict orientativă. Candidaţii pot folosi pentru pregătirea tematicii de concurs orice sursă, în orice limbă de circulaţie internaţională.
CONDITII PARTICIPARE - Concurs angajare viticultor- muncitor calificat la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Blaj
Conditii de participare:
Poate participa la concurs persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
-are cetatenie romana si domiciliul in Romania (se va prezenta copie dupa certificatul de nastere si dupa buletinul/cartea de identitate)
-cunoaste limba romana scris si vorbit
-are varsta minima de 18 ani impliniti
-are capacitate deplina de exercitiu
-are o stare de sanatate corespunzatoare, atestata pe baza de examen medical
-nu a fost condamnata pentru savarsirea unei infractiuni contra umanitatii, contra statului sau contra autoritatii, de serviciu sau in legatura cu serviciul, care impiedica infaptuirea justitiei, de fals sau a unor fapte de coruptie sau a unei infractiuni savarsite cu intentie, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea (dovada- cazier judiciar)
-nu a avut contractul de munca incetat pentru motive disciplinare si /sau nu a fost destituita din functia publica (se prezinta cartea de munca in original si in copie)
-are studii generale/medii liceale (se prezinta documentele doveditoare in original si copie)
-detine atestat in conditiile legii 333/2003
Concursul consta in 3 etape:
1. selectarea dosarelor de inscriere
2. proba practica
3. interviu
Se pot prezenta la urmatoarea etapa numai candidatii declarati admisi la etapa precedenta.
Dosarul de inscriere va cuprinde următoarele documente:
-cerere inscriere la concurs adresata conducatorului autoritatii
– copia actului de identitate sau orice alt document care atesta identitatea, potrivit legii
– copiile documentelor care sa ateste nivelul studiilor si ale altor acte care atesta efectuarea unor specializari, precum si copiile documentelor care atesta indeplinirea conditiilor specifice ale postului
– copia carnetului de muncă sau, după caz, adeverinţă care să ateste vechimea în muncă
– cazierul judiciar sau o declaratie pe propria raspundere ca nu are antecedente penale care sa-l faca incompatibil cu functia pentru care candideaza
-adeverinţă medicala care să ateste starea de sănătate corespunzătoare , eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate
Actele mentionate mai sus vor fi prezentate si in original in vederea verificarii conformitatii copiilor cu acestea
Dosarele de inscriere se vor depune la registratura institutiei pana la data de 12.februarie 2021 ora 15.
Rezultatele selectarii dosarelor de inscriere se afiseaza de catre secretariatul comisiei la data de 15 februarie 2021 ora 9.
18 februarie 2021, ora 10.00 – proba practică;
Punctajul maxim este de 100 puncte. Sunt declarati admisi la proba scrisa candidatii care au obtinut minimum 50 de puncte.
Interviul va avea loc in data de 19.februarie incepand cu ora 12.00. Punctajul maxim este de 100 puncte. Sunt declarati admisi la proba scrisa candidatii care au obtinut minimum 50 de puncte.
Punctajul final se calculeaza ca medie aritmetica a punctajelor obtinute la proba scrisa si interviu.
Dupa afisarea rezultatelor obtinute la selectia dosarelor, proba practica , interviu, candidatii
nemultumiti pot depune contestatie in termen de cel mult o zi lucratoare de la data afisarii rezultatului probei respective, sub sanctiunea decaderii din acest drept.
Contestatiile formulate vor fi solutionate in termen de maxim o zi lucratoare de la expirarea
termenului de depunere a contestatiilor, prin Afisare la sediul institutiei